ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. τσ. φαρίνα
2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ.τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. τσ. κακάο
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκο γάλα
6 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζ. τσ. φαρίνα
2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ.τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. τσ. κακάο
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκο γάλα
6 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε σε κόσκινο όλα τα στερεά υλικά (βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι) μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Καλή Επιτυχία !
Υ(στερα)Σ(υνταγής) : Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι το μόνο κέικ που μπορώ να φτιάξω και μου πετυχαίνει ! Α! Και για την συγκεκριμένη φόρμα της φωτογραφίας χρησιμοποιώ όλα τα υλικά στο μισό τους.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου