Χρόνια Πολλά στους Εορτάζοντες και δη, στον αδερφό μου και τον ξαδερφό μου.
Το γλυκό αυτό είναι αφιερωμένο στους Χαράλαμπους της ζωής μου ! Χρόνια σας Πολλά !
1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλα
1 1/3 ποτήρι βραστό νερό
3/4 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι γάλα
1/4 ποτήρι κακάο
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη λιωμένη
1 βανίλια
1 ποτήρι ζάχαρη ανακατεμένη με 1/4 ποτηριού κακάο
1/4 ποτήρι κακάο
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη λιωμένη
1 βανίλια
1 ποτήρι ζάχαρη ανακατεμένη με 1/4 ποτηριού κακάο
Μία πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο, το μπέικιν-πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις καφετίσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με το γάλα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Το μείγμα θα είναι πολύ σφιχτό. Δεν έχει σημασία.
Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι νούμερο 24-25 με τη βοήθεια του κουταλιού.
Βάζουμε από πάνω τη ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει με το κακάο και πάνω από αυτό ρίχνουμε το βραστό νερό. Το νερό, με το ψήσιμο θα απορροφηθεί και το γλυκό θα βγει ζουμερό.
Σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 40'.
Μπορούμε να την σερβίρουμε έτσι ή με παγωτό ή σαντιγί ή αναποδογυρισμένη.
Καλή Επιτυχία !
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου