Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΜπΙσΚόΤα ΒαΝίΛιΑς

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αλεύρι
500 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. Άνθος αραβοσίτου βανίλια που βράζει
2 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη σκόνη από το άνθος αραβοσίτου, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες, ώστε να ενωθούν τα υλικά και τότε σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να το κάνουμε στο χερι αλλά θα χρειαστεί υπομονή και κουράγιο.
     Μόλις το αλεύρι ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, η ζύμη είναι έτοιμη και μπορούμε να την πλάσουμε όπως θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μην κολλήσουν.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15'-20' λεπτά περίπου, μέχρι να αχνοκοκκινίσουν.
     Στο τέλος μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα ή ότι άλλο θέλετε.
Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε την ζυμη και στο άλλο μισό της, να ρίξετε 1 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο. Αν και εγώ κατά περίεργο τρόπο τα προτιμώ "βανιλένια", ενώ είμαι chocoholic !
              Kαλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !



ΎστεραΣυνταγής : Η φώτο είναι από το site http://www.radicio.com/ και ακριβώς έτσι γίνονται και μένα, αν δεν τα χώσω σε "φόρμες" και απλά τα πλάσω.