Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

INSIDIOUS

 Ή ελληνικά "Παγιδευμένη Ψυχή" , (Μάιος 2011 στην Ελλάδα).
          O Josh και η Renai Lambert με τα τρία τους παιδιά μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι μέχρι που ο ένας γιος τους, ο Dalton, έχει ένα ατύχημα και πέφτει σε κώμα. Τότε, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα πράγματα και έτσι, πιστεύοντας ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο, ο Josh και η Renai αποφασίζουν να μετακομίσουν. Φυσικά τα ανεξήγητα φαινόμενα θα συνεχιστούν (γιατί αλλιώς η ταινία θα τέλειωνε με την μετακόμιση !)...Αλλά γιατί ;

        Λοιπόν, ένα έχω να πω : ΜΗΝ την δεις μόνος-η !
Η ταινία θέλει δεν θέλει, σε φοβίζει με αποτέλεσμα όταν τελειώσει, μην περιμένεις ότι θα κοιμηθείς αμέσως !
Άσε, που θα κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι το σπίτι σου και θα αναρωτιέσαι π.χ. "Τώρα η κουρτίνα γιατί είναι έτσι;" ή '"Το παράθυρο το είχα ανοίξει εγώ ή...;" ή "Το μαξιλάρι γιατί τσαλακώθηκε ;", και άλλα τέτοια.
Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι στη δημιουργία της ταινίας έχουν βάλει το χεράκι τους οι δημιουργοί του SAW (αν και δεν μου άρεσε αυτό) και της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ . Δεν είναι και λίγο.
     Αν σου αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ και τα προτιμάς από το να δεις μια ταινία με ζόμπι ή με το αίμα να κοντεύει να ξεχειλίσει από την οθόνη, τότε, τρέχα στο κοντινότερο video-club ! Και για να σε βοηθήσω και άλλο, να αποφασίσεις, η ταινία είναι σε στυλ WHITE NOISE και ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (που αν δεν τα έχεις δει, να τα δεις και αυτά!).
    Ρίξε και μια ματιά παρακάτω, σε ένα από τα πολλά trailer της ταινίας :

Director : James Wan
Writer : Leigh Whannell
Cast : Patrick Wilson (Josh Lambert), Rose Byrne (Renai Lambert), Ty Simpkins (Dalton Lambert)
103 min
            ΚΑΛΗ  ΠΡΟΒΟΛΗ !