Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ομελέτα με Πατάτες και Μανιτάρια


ΥΛΙΚΑ  (/ άτομο)
2 αυγά
1 σφηνάκι φρέσκο γάλα ή αραιωμένο εβαπορέ
1 πατάτα
1/2 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι- Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Οσο περιμένουμε να ζεσταθεί, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και καθαρίζουμε την πατάτα,σαν τηγανιτή. Την αλατίζουμε αφού την έχουμε βάλει σε σουρωτήρι.
    Μόλις το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες και λίγο πιο μετά (πριν πάρουν χρώμα) τα μανιτάρια. Αφήνουμε να τηγανιστούν. Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε να σωταριστεί και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν έχει πάρει χρώμα και έχει μαλακώσει, ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά. 
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σφίξει. Τότε, προσεχτικά με μία σπάτουλα το γυρίζουμε για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Τις πρώτες φορές στο γύρισμα, εμένα μου διαλύθηκε (αλλά τρωγόταν), μετά όμως το έμαθα και τώρα την γυρνάω μια χάρα.
     Συνόδεψε την με φέτα και τομάτα.
Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη !