Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Λαχανοπίλαφο

ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
1/2 μικρό λάχανο ψιλοκ.
1/2 ποτήρι νερού πλυμμένο κ στραγγισμένο ρύζι
1 κλαράκι σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κομμάτια (πουρήθρες) σκόρδο
1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κύβους ή 250 γρ. pummaro
Αλάτι-Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε λίγο λάδι. Ύστερα το σέλινο ψιλοκ/νο, τη τομάτα και το λάχανο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
     Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τότε, ρίχνουμε το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν (αν θέλουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά). Ενώ ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Είναι έτοιμο όταν έχει πιει τα υγρά του.
     Σερβίρουμε με λευκό κρασί.
 Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη !