Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κουνουπίδι Με Ρύζι

ΥΛΙΚΑ  (2 άτομα)
1 μικρό κουνουπίδι βρασμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κύβους ή pummaro
1/2 ποτήρι ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκ.
Αλάτι- Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τότε, ρίχνουμε το βρασμένο κουνουπίδι να σωταριστεί, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Από εδώ και πέρα αποφεύγουμε να ανακατέψουμε το φαγητό γιατί το κουνουπίδι διαλύεται, απλά κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα. Μετά, ρίχνουμε την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
   Προσθέτουμε το ρύζι και νερό, να σκεπαστεί το φαγητό. Ρίχνουμε και τον άνηθο. Αφήνουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
   Μπορούμε να ρίξουμε και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε. Εγώ έριξα λίγο αλάτι και πολύ λευκό πιπέρι.
   Σερβίρουμε με φέτα και λευκό κρασί (ξηρό κατά προτίμηση).
΄
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !