Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

The Next Three Days

          'Η με τον ελληνικό τίτλο "Οι επόμενες τρεις μέρες" (Δεκέμβριος 2010, Ελλάδα).
     
        Η ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού αλλάζει όταν η σύζυγος κατηγορείται για φόνο. Σίγουρος για την αθωότητα της, ο σύζυγος αφού περιμένει τρία χρόνια (νομίζω) να αφεθεί ελεύθερη, μεγαλώνοντας τον γιο τους, αποφασίζει να την βοηθήσει να δραπετεύσει.
     Η ταινία ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ακροβατεί λίγο μεταξύ οικογενειακού δράματος και δικαστικού θρίλερ, ενώ έχει χαρακτηριστεί "δράσης" (μεταξύ άλλων). Δεν λέω, έχει δράση αλλά κυρίως αγωνία γιατί ο Russell Crowe (ως σύζυγος) προσπαθεί να σχεδιάσει το τέλειο σχέδιο απόδρασης. Τέλειο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια ενώ το ένα εμπόδιο διαδέχεται το άλλο κι εσύ τρως τα νύχια σου από την αγωνία, αν τελικά θα τα καταφέρουν.
     Μου αρέσει ο Russsel Crowe σαν ηθοποιός αλλά ο λόγος για να δω την ταινία ήταν η υπόθεσή της. Ταιριάζουν, πιστεύω, τέτοιοι ρόλοι στον Crowe. Μου άρεσε το πως ξετύλιγε τον ρόλο του και από ήσυχος εώς αδιάφορος σύζυγος μεταμορφώνεται σε ένα δυναμικό, άφοβο άντρα που διακινδυνεύει τα πάντα με την απόλυτη εμπιστοσύνη στη γυναίκα του.
Α! Στο hit  της ταινίας είναι ότι μέχρι την τελευταία σκηνή, δεν ξέρεις αν η πρωταγωνίστρια είναι πράγματι αθώα ή ένοχη.

Director : Paul Haggis
Writers : Paul Haggis, Fred Cavaye
Cast : Russell Crowe, Elizabeth Banks, Olivia Wilde, Liam Neeson
122 min