Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Bad Teacher

            Ή ελληνιστί  "Άτακτη Καθηγήτρια", (Αύγουστος 2011, Ελλάδα).

Υπόθεση : Η Elizabeth είναι μια ρηχή αλλά σέξι δασκάλα που φεύγει (με μεγάλη της χαρά) από το σχολείο που εργάζεται για να παντρευτεί τον πλούσιο αρραβωνιαστικό της. Όμως, αυτός δεν έχει πια τα ίδια σχέδια και έτσι η Elizabeth ξαναγυρνάει στο σχολείο που έφυγε, για να βγάλει τα προς το ζην. Εκεί ενδιαφέρεται για έναν συνάδελφό της από πλούσια οικογένεια. Μόνο που εκτός ότι θα πρέπει να κάνει μάθημα, θα πρέπει να ανταγωνιστεί και την "τέλεια" δασκάλα.

      Την είδα την ταινία αλλά, όπως και η προηγούμενη του Thimperlake, δεν με ενθουσίασε...Και, δεν φταίει ο άνθρωπος. Η ταινία έχει πολύ καλό σενάριο αλλά, χάνεται.
       Ενώ το σενάριο είναι έξυπνη ιδέα, χάνεται στο όλο στήσιμο, στις ερμηνείες, στο Αμερικάνικο χιούμορ. Αν και η ταινία έσκισε στο box office (30 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τριήμερο), ενώ πήρε διθυραμβικές κριτικές. Θεωρώ ότι το σενάριο για την Ελλάδα, έκανε κοιλιά (να το πω έτσι). Άλλη κουλτούρα εδώ ! Με ενόχλησαν τα αστεία για το στήθος και το κάπνισμα χόρτου, για παράδειγμα και δεν βρήκα αστεία την "ερωτική" σκηνή μεταξύ Diaz και Timperlake. Πιστεύω, ότι αναλλώνεται σε βρισιές και χοντροκομμένα αστεία.
     Δεν λέω, πέρασε η ώρα μου αλλά, βρε παιδί μου, δεν ξέρω...είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από μία τόσο πολυδιαφημισμένη ταινία.
    Πάντως, η αφίσα της ταινίας με μία Cameron Diaz, να κοιμάται με τα πόδια πάνω στην έδρα, είναι αστεία.
    Η Cameron Diaz πολύ σέξι και "τον έχει" τον ρόλο. Υπήρχε χημεία με τον Timperlake (λογικό, αφού ήταν ζευγάρι τόσα χρόνια) και η κόντρα της με την αντίζηλο έχει κάποια καλά στιγμιότυπα.
Director : Jake Kasdan
Writers : Gene Stupnitsky, Lee Eisenberg
Cast : Cameron Diaz, Justin Timperlake, Jason Segel, Lucy Punch
92 min

Καλή Προβολή !