Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΚουρΚουμΠίνια

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. νερό
1/2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
2 βανιλάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ξεκινάμε, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά για να το αφήνουμε να παγώσει. Το σιρόπι να είναι διάφανο, προσοχή μην παραβράσει (εύκολα γίνεται) και πήξει και γίνει καραμέλα. Εγώ, άργησα να το πετύχω.
     Στρώνουμε ένα φύλλο και αλείφουμε πολύ καλά με λάδι. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο και λαδώνουμε πάλι. Τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε ρολό και ξαναλαδώνουμε. Κόβουμε σε κομματάκια. Συνεχίζουμε, αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
     Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους. Αν θέλουμε να βγούν πιο τραγανά, τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175ο C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
     Όταν είναι έτοιμα, τα βουτάμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για μισή ώρα, περίπου, να ποτιστούν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη !