Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τοματοκεφτέδες


ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες τομάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκ/νο
1 φλιτζ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. ρίγανη/δυόσμο
Αλάτι, Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβουμε τις τομάτες στην μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις τρίβουμε στον τρίφτη (εγώ τις έτριψα από την μέτρια μεριά). Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τρυπητό ή σε μεγάλο σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει τουλάχιστον για μία ώρα. Το υγρό από τις τομάτες που θα μείνει, μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσες.
    Μόλις οι τομάτες στραγγίσουν (θα μείνει το μισό μίγμα) τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Μαζί ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή και με το χέρι ώστε να βγει ένα πηχτό μίγμα. Αν το μίγμα δεν πήζει, ρίχνουμε και άλλο αλεύρι. Το μίγμα να είναι πηχτό αλλά να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές.
     Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι. Παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στο λάδι. Γυρίζουμε με πιρούνι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Όταν το μίγμα φτάσει στην μέση, χαμηλώνουμε την φωτιά.
    Σερβίρονται ζεστοί. Ωραίοι είναι και με σως γιαουρτιού.


Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !