Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πατατοσαλάτα.

ΥΛΙΚΑ
3-4 μέτριες πατάτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1/2  κ. γλ. ρίγανη
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Πλένουμε προσεκτικά τις πατάτες, χωρίς να τις καθαρίσουμε.
Βάζουμε νερό να βράσει. Όταν βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τις πατάτες. Μπορούμε να τις κόψουμε στην μέση, να βράσουν πιο γρήγορα. Τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν έχουν βράσει. Όταν τις βάλουμε, μετά από 10 λεπτά μπορούμε να ρίξουμε το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι χαραγμένο (όχι κομμένο) στα τέσσερα.  Δεν θέλουμε τις πατάτες τελείως βρασμένες γιατί θα λιώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αποφλοιώνουμε με ένα μαχαίρι.
    Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ πιάτο. Τις κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε και το κρεμμύδι (αν θέλουμε το βράζουμε αλλιώς, ωμό ψιλοκομμένο). Ρίχνουμε λάδι, ξύδι, πιπέρι και τη ρίγανη. Αν θέλουμε ξαναρίχνουμε αλάτι. Ανακατεύουμε προσεχτικά με δύο κουτάλια και είναι έτοιμη.
    Μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένο καρότο. Επίσης, ταιριάζει και με μαγιονέζα απλά εγώ, την προτιμώ με ελαιόλαδο και ξύδι.

Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !