Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μπριζόλα Μεσογειακή.

ΥΛΙΚΑ
1 μπριζόλα χοιρινή λαιμού
1 κόκκινη πιπεριά ή και άλλο χρώμα αν θες
2-3 μέτριες τομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
Όσες πατάτες θες (εδώ, μόνο 2)
Ότι άλλο λαχανικό θελεις
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε ένα ταψί βάζουμε την ξεπαγωμένη μπριζόλα και την αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
     Τοποθετούμε τις σκελίδες σκόρδου διάσπαρτα στην μπριζόλα και βάζουμε και δύο σκελίδες από κάτω της.
     Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές, για φούρνο, και τις ρίχνουμε γύρω-γύρω από την μπριζόλα. Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και την τομάτα σε κύβους και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί. Βάλε και λίγη τομάτα πάνω και κάτω από την μπριζόλα.
    Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο ταψί και να πάει και κάτω από το κρέας και πάνω στα λαχανικά. Μην κολυμπάει όμως, στο λάδι. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 1 ώρα και ένα τέταρτο, περίπου.
 

Καλή Επιτυχία !