Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μηλόπιτα.

ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα μήλα
4 αυγά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι λάδι
2/3 ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο γάλα ή αραιομένο εβαπορέ
1-2 βανίλιες
Κανέλα
Ζάχαρη
Βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα και την βανίλια. Η ζύμη να μην είναι νερουλή αλλά ούτε και σφιχτή πολύ.
   Ξεφλουδίζουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε λεπτές φέτες ή ροδέλες και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ώστε να καλύψουμε τον πάτο του. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Βάζουμε και λίγο βούτυρο διάσπαρτα (λιωμένο ή λεπτά κομματάκια). Τέλος, ανακατεύουμε λίγο τη ζύμη και την χύνουμε από πάνω.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για τρία τέταρτα, περίπου.
Μπορουμε να την σερβίρουμε και αναποδογυρισμένη.

Καλή Επιτυχία !