Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σοκολατόπιτα.

ΥΛΙΚΑ
500γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500γρ. κουβερτούρα
250γρ. μπισκότα πτι-μπερ
120γρ+200γρ. βιτάμ
120 γρ. ζάχαρη
6-7 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Λιώνουμε τα 200γρ. βούτυρο και θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο ταψί που θα βάλουμε το γλυκό μας και σιγα-σιγά, ανακατεύοντας ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το μπισκότο με το βούτυρο σε βάση. Το στρώνουμε με ένα κουτάλι (να είναι λείο) και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε το υπόλοιπο.
    Σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα 120γρ. βούτυρο (όχι, λιωμένο αυτό). Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
    Παράλληλα, σε ένα μπολ σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια. Μόλις η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη, την ρίχνουμε στη σοκολάτα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με κουτάλι. Ανακατεύουμε καλά και συνέχεια, ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθούν τα υγρά.
   Όταν θα φαίνεται ότι είναι έτοιμη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα (εάν δεν έχεις, κουτάλι). Πρέπει να είμαστε σίγουρες ότι έχει λιώσει το κάθε αυγό, πριν προσθέσουμε το άλλο. Μόλις ρίξουμε όλα τα αυγά, ανακατεύουμε άλλο λίγο και μετά ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας πάνω στο μπισκότο.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 15 λεπτά. Αν το θες πιο υγρό, άστο 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε. Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !