Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Με άλλα λόγια σ'αγαπώ", Ευαγγελία Ευσταθίου.

εκδ. Α.Α. Λιβάνη
   
    Δυο παιδιά με παρελθόν που τα κατατρέχει γνωρίζονται και μεγαλώνουν σε ένα ίδρυμα. Ορκίζονται να μην χωρίσουν ποτέ και ονειρεύονται ένα λαμπρό μέλλον.
Εκείνος, ο Ραμός, είναι ο νόθος καρπός της ένωσης κάποιου Ούγγρου τσιγγάνου ακροβάτη με μια Ελληνίδα αριστοκράτισσα. Εκείνη, η Ρωξάνη, χάνει τον πατέρα της, τη μοναδική της οικογένεια, σε πολύ τρυφερή ηλικία.
Καθώς τα χρόνια περνούν, η αγάπη και οι ελπίδες τους πως θα τα καταφέρουν φουντώνουν. Όμως, ενώ η Ρωξάνη θέλει να ξεχάσει και να πιστέψει στις μέρες που θα έρθουν, ο Ραμός ζητά απαντήσεις και σκαλίζει το παρελθόν διψώντας για εκδίκηση.

    Ένα υπέροχο βιβλίο από την Ευαγγελία Ευσταθίου και προσωπικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο τής μέχρι τώρα. Έχω διαβάσει τα τρία από τα πέντε βιβλία τής και μπορώ να πω ότι έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό στις ιστορίες της: Παρουσιάζει τον άνδρα ως τον "πολλά βαρύ" και την γυναίκα ως θύμα.
   Έτσι και σε αυτό το βιβλίο, με μία διαφορά όμως εδώ. Δεν σε ξενερώνει και δεν βαριέσαι. Γιατί, ο Ραμός είναι ένας υπέροχος άντρας με δυναμική αλλά και ρομαντική προσωπικότητα και η Ρωξάνη τον συμπληρώνει απόλυτα. 
Σε ταξιδεύει σε έναν διαφορετικά υπέροχο, κόσμο. Έχει πολλές και διαφορετικές εικόνες και συνεχή ροή με τα γεγονότα να ακολουθούν το ένα το άλλο και έτσι να μην το αφήνεις από τα χέρια σου.
    Η πλοκή του είναι καταπληκτική και άριστα γραμμένη και δεν βαριέσαι να το διαβάζεις. Φυσικά, δεν αναλώνεται μόνο στο love story των δύο παιδιών (ε!είναι και μεγάλο βιβλίο, έτσι-640 σελ.). Διαβάζοντας το ζεις ένα μαγευτικό ταξίδι με τα 2Ρ (Ραμός+Ρωξάνη) και θες να πας να τους βρεις, να τους συμβουλέψεις και να τους ενώσεις. Γιατί, αυτό το ζευγάρι, μπορεί να είναι από διαφορετικούς κόσμους αλλά δένουν μεταξύ τους.
    Δεν θα πω κάτι άλλο και ελπίζω να σε έπεισα να το διαβάσεις. Το βιβλίο αξίζει και μετά, εσύ θα αποφασίσεις αν θα διαβάσεις και τα υπόλοιπα βιβλία της κας Ευσταθίου.Εμένα, πάντως με έπεισε και γι'αυτό το δανείζω σε όποια κοπέλα γνωρίσω και λατρεύει τα μυθιστορήματα, όπως εγώ.

Καλή Ανάγνωση !

2 σχόλια:

Ευαγγελία Ευσταθίου είπε...

Για την πολύ γοητευτική αυτή ανάλυση του βιβλίου μου, σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!Να είσαι πάντα καλά και να 'χεις τη δύναμη να ταξιδεύεις μέσα απ' τις σελίδες των βιβλίων...

dimitra είπε...

Κα Ευσταθίου, χίλια ευχαριστώ που αφήσατε σχόλιο στην μικρή μου διαδικτυακή γωνίτσα. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πήρα πρόσφατα και το καινούργιο σας βιβλίο, το "Μετά την καταιγίδα" και ανυπομονώ να το διαβάσω. Να είστε πάντα καλά και να συνεχίζετε να μας χαρίζετε υπέροχα βιβλία.