Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Paranormal Activity 3.

                  Ή ελληνιστί "Μεταφυσική Δραστηριότητα 3", (Οκτώβριος 2011, Ελλάδα).

    Το 2005 η έγκυος Kristi παίρνει από την αδερφή της Katie, κάτι βιντεοκασέτες που είχαν γυρίσει μικρές. Ένα χρόνο μετά, το σπίτι της Kristi και του Daniel φαίνεται να έχει παραβιαστεί και οι κασέτες, λείπουν.

     Να και ένα prequel της τεράστιας επιτυχίας του "Paranormal Activity"(2007). Μετά, το sequel, εννοείτε ότι οι Αμερικανοί θα εκμεταλλεύονταν την επιτυχία για να φτιάξουν και ένα prequel ! Και εσύ, επειδή είδες το "Paranormal Activity", μιας και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και σου αρέσουν τα ψυχολογικά, έμεινες ευχαριστημένος και είδες και το δεύτερο. Που δεν ήταν σαν το πρώτο, αλλά τη δουλειά του (να σε τρομάξει), την έκανε. Τώρα, βγήκε το τρίτο και εσύ αναρωτιέσαι αν αξίζει να δώσεις τα 10-15,00 € σου να πας να το δεις ή να περιμένεις το dvd. Θα σου πω εγώ τι θα κάνεις. Θα περιμένεις το dvd. Και μην βιάζεσαι να "με κράξεις" γιατί το είδα και έχω άποψη !
    Καταρχήν, δεν είναι τρομακτικό. Μόνο μια-δυο τρομακτικές σκηνές έχει και αυτές δεν είναι και τόσο. Η ταινία σε πάει πίσω, στο 1988, για να δεις τι έχουν αυτές οι περιβόητες βιντεοκασέτες που γύριζαν οι μικρές (που τώρα έχουν μεγαλώσει) και μετά πάλι στο 2005.
    Στην πρώτη ταινία, σκεφτόσουν: "Απίστευτο!Αυτά έγιναν σε κάποιους στην πραγματικότητα!" και σου φαινόταν αδιανόητο. Σε αυτήν, σκέφτεσαι : ''Τι έγινε;Θα τραβήξει πολύ ακόμα αυτό το βιολί;". Θέλω να πω, ότι ένας σημαντικός λόγος που έτρεξες να δεις την πρώτη (σινεμά ή dvd, δεν έχει σημασία), ήταν ότι αυτό ίσως να συνέβη στην πραγματικότητα σε κάποια οικογένεια, ενώ στο 3 απλά ο σκηνοθέτης υποθέτει ότι τα πράγματα έγιναν έτσι και το γύρισε για (το ξαναλέω) εκμετάλλευση.
    Η ταινία, βέβαια, είναι χαμηλού προϋπολογισμού (όπως και οι προηγούμενες) και έκανε ρεκόρ εισπράξεων. Τα έβγαλε τα λεφτουδάκια της, δηλαδή.
    Διαφέρει από τις πρώτες δύο (εκτός ότι αυτή είναι prequel), στο ότι δεν περιλαμβάνονται σε όλη την ταινία σκηνές από την κάμερα παρακολούθησης αλλά έχει και σκηνές κανονικά γυρισμένες από επαγγελματική κάμερα.
    Αν δεν σου άρεσε, πάντως, το πρώτο ή το δεύτερο, σιγουρα δεν θα σου αρέσει και το τρίτο. Αν πάλι, θες να το δεις και δεν έχεις δει τα δύο πρώτα, δεν έχει σημασια. Θα την καταλάβεις γιατί, δεν μπορείς να πεις ότι εξαρτάται και πολύ από τις πρώτες ταινίες.
Directors : Henry Joost, Ariel Schulman
Writers : Christofer Landon, Oren Peli
Cast : Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Christofer Nicholas Smith
84 min

Καλή  Προβολή !