Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Abduction.

               (Σεπτέμβριος 2011, Ελλάδα).
   
     Ο Neithan, με αφορμή μια σχολική εργασία, ανακαλύπτει σε μια ιστοσελίδα για εξαφανισμένα παιδιά μια φωτογραφία του από όταν ήταν τριών χρονών. Από εκεί και πέρα αρχίζει ένα κυνηγητό για την ανακάλυψη της αλήθειας.

    Αυτή η action ταινία μυστηρίου είναι ενδιαφέρον μπορώ να πω, αλλά δεν είναι και η ταινιάρα που θα σου ξεκολλήσει το μυαλό από τον χαρακτήρα του Twilight που έγινε γνωστός ο πρωταγωνιστής μας, Τaylor Lautner.
   Βασικά, δεν μπορούσα να καταλάβω αν ο σκηνοθέτης ήθελε να κάνει μια εφηβική ταινία δράσης ή όχι. Η αρχή της, είναι τελείως εφηβική. Σαν τις ταινίες στα σχολεία με τα πάρτυ που πίνεις μέχρι τελικής πτώσης (αχ!ωραίες εποχές). Και αν δεν έχεις ενημερωθεί για το story της ταινίας, δεν σου πάει καθόλου ότι έτσι θα εξελιχτεί μετά.
   Μου άρεσε,όμως, η ταινία και δεν την βαρέθηκα αλλά...
   Καταρχήν, όλες οι φαν του Τaylor Lautner, είμαι σίγουρη ότι θα τρέξουν να την δουν και φυσικά ο σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται και εδώ το γυμνασμένο (με τόσο κόπο) σώμα του πρωταγωνιστή και έτσι δεν θα μείνουν οι κοπελιές παραπονεμένες. Άσε, που δεν έχω καταλάβει αν ο Lautner ξέρει να παίζει ή απλά ακολουθεί οδηγίες και δίνει ξύλο.
   Δεν λέω, η ταινία έχει ενδιαφέρον και δεν την βαριέσαι. Υπάρχει και το μυστήριο με τους αληθινούς γονείς του πρωταγωνιστή και έτσι, σε κρατάει.
Έχει ωραίο σενάριο αλλά πιστεύω, όμως, πως μπορούσε ο σκηνοθέτης να την αναπτύξει και άλλο. Μου φάνηκε λίγο, ημιτελής...Δεν ξέρω! Κάτι έλειπε, ρε παιδί μου. Και το τέλος, σου αφήνει υπονοούμενα ότι, ίσως, να υπάρξει και δεύτερο μέρος (που δεν το νομίζω).
   Εν κατακλείδι, γιατί μπορεί να σε μπέρδεψα λίγο (σε μπέρδεψα;), η ταινία αξίζει να περιμένεις το dvd. Μάζεψε την παρέα σου και απολαύστε την.
Director : John Singleton
Writer : Shawn Christensen
Cast : Taylor Lautner, Lily Collins, Maria Bello, Alfrent Molina, Sigourney Weaver
106 min

Καλή Προβολή !