Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκότα Καρύδας

ΥΛΙΚΑ  (για περίπου, 20)
1 1/4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλυτζ. καρύδα τριμμένη
1 φλυτζ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο
1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
1 βανίλια
Ελάχιστο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια στο μπολ με το βούτυρο και την ζάχαρη. Αφού χτυπηθούν καλά, τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καρύδα.
    Φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε αραιά σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα (ή αλλειμένο με βούτυρο) γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν το πρώτο χρώμα. Περίπου, 8 λεπτά. Θα φαίνονται άψητα αλλά μόλις παγώσουν θα σκληρύνουν έξω και θα μείνουν μαλακά μέσα.
Αν τα θέλετε πιο τραγανά, ψήστε τα για 10 λεπτά και περισσότερο.


Καλή Επιτυχία και Καλοφάγωτα !