Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Κανέλλα.

                                     Καλημέρααααα ! Χρόνια Πολλά ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !

ΥΛΙΚΑ  (40 κουλούρια, περίπου)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1-1,5 κουτ.σουπ. κανέλλα
1 κουτ. γλ. σκόνη μαγειρικής σόδας
ξύσμα 1 πορτοκαλιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το κονιάκ. Όταν ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το ξύσμα και τη σόδα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
   Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μετά, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή. Θα είναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στο μπολ ή στα χέρια μας.
    Λαδώνουμε ελαφρά τον πάγκο και πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή χωρίς λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένο, αραιά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190οC μέχρι να ροδίσουν, 20' περίπου.



Καλή Επιτυχία !