Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Σ' ευχαριστώ για τις αναμνήσεις", Cecelia Ahern.


εκδ. Διόπτρα

    Κεντρική ηρωίδα η Τζόις. Μια νεαρή σύγχρονη γυναίκα. Πιστεύει πως τακτοποίησε τη ζωή της σύμφωνα με τα όνειρά της. Ένα τραγικό ατύχημα, όμως, της αλλάζει εντελώς την κατεύθυνση της ζωής της. Μετά από μια μετάγγιση αίματος, αποκτά γνώσεις και ικανότητες που δεν διέθετε πριν αλλά και μια σειρά αναμνήσεων που αφορούν τη ζωή κάποιου άλλου.
Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον άντρα των αναμνήσεων της, δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που τους συνδέει : το παρελθόν, το παρόν ή ένα κοινό μέλλον;

      Μου αρέσει η Cecelia Ahern, αν και δεν έχει τύχει να διαβάσω όλα της τα βιβλία. Ο τρόπος γραφής της είναι φρέσκος και νεανικός (σύμφωνα με την ηλικία της) και αστείος.
      Έτσι και σε αυτό το βιβλίο τής. Είναι αστείο, φρέσκο και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Η ιδέα του, είναι αρκετά πρωτότυπη. Υπάρχει θρίλερ όπου με μεταμόσχευση ματιών βλέπεις αυτά που έβλεπε ο προηγούμενος. Εδώ, γίνεται με μια απλή αιμοδοσία. Η Τζόις χρειάστηκε μια απλή μετάγγιση αίματος ύστερα από ένα ατύχημα και μαζί με το αίμα παίρνει και τις αναμνήσεις του εθελοντή αιμοδοσίας. Και όχι μόνο τις αναμνήσεις αλλά και γνώσεις και ικανότητες που πριν δεν είχε. Ζει την ζωή του, θα μπορούσες να πεις μέσα από τις εμπειρίες του. Και μετά τον γνωρίζει και είναι, απίστευτο.
    Η σκηνή στο αεροδρόμιο με τον μπαμπά της Τζοις, πολύ αστεία, εν τω μεταξύ. Α! 470 σελ.
 Τελοσπάντων, δεν θα πω άλλα. Το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν θα βαρεθείς και θα γελάσεις.


Καλή  Ανάγνωση !