Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Puss In Boots.

               Ή ελληνιστί "Γάτος Σπιρουνάτος", (Δεκέμβριος 2011, Ελλάδα).

    Ο Γάτος Σπιρουνάτος-Παπουτσωμένος γνωρίζει μία γάτα, την Kitty και μαζί με τον πρώην φίλο του, το αυγό Humpty Alexander Dumpty, αποφασίζουν να βρουν και να κλέψουν τα μαγικά φασόλια του Tζακ.

     Να, άλλο ένα παιδικό που προτείνω. Ένα παιδικό για μικρούς και μεγάλους. Ότι πρέπει, δηλαδή, για αυτές τις ζεστές οικογενειακές μέρες γιορτής.
    Είμαι σίγουρη, ότι όλοι ξέρετε τον Σρεκ. Αν δεν το έχετε δει, σίγουρα τον έχετε ακούσει. Ο γάτος αυτός, στο Shrek, γίνεται φίλος με τον Σρεκ και τον Γάιδαρο και τους ακολουθεί στις περιπέτειες τους. Λογικό, δεν ήταν λοιπόν, να δημιουργηθεί μια ταινία μόνο γι'αυτόν; Τόσο γλυκούλης και αξιολάτρευτος που ήταν; Με την (ίδια) υπέροχη, ισπανική φωνή του Andonio Banderas.
    Η ταινία δείχνει τον γνωστό Γάτο, στο στοιχείο του. Να κλέβει και να παίρνει ότι θέλει απλά κοιτώντας σε με τα μεγάλα, πράσινα μάτια του (και Λατίνος Εραστής, παρακαλώ!). Μας δείχνει, όμως, και πως κατέληξε να κλέβει. Που μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο και εκεί γνώρισε τον φίλο του, το αυγό. Καλά, αυτό το αυγό, πολύ γέλιο. Θεωρώ ότι είναι το πιο αστείο στοιχείο μες στην ταινία. Εμένα, πάντως με έκανε και γέλασα πολύ ο Humpty Dumpty. Να γυρίσουμε στην ταινία, όμως πάλι. Λοιπόν, γνωρίζει το αυγό, γίνονται φίλοι, συμβαίνουν διάφορα που δεν θα στα πω για να μην σου την χαλάσω και μετά από καιρό μαζί με μία κλέφτρα γάτα, την Kitty αποφασίζουν να βρουν και να κλέψουν τα μαγικά φασόλια του Τζακ (ναι, το γνωστό παραμύθι). Από εκεί και πέρα...εμ!άστο! δεν θα στο πω, θα το δεις μόνος σου.
    Μια χαρά είναι η ταινία. Κινείται σε ισπανικούς ρυθμούς (μουσική, σκηνικά, συμπεριφορά) και αν έχεις λατρέψει τον Γάτο από το Shrek, τότε θα την ευχαριστηθείς. Είναι μια ταινία κομμένη και ραμμένη για τον Γάτο (που απορώ γιατί το μετέφρασαν Σπιρουνάτο, ενώ είναι Παπουτσωμένος!). Θα γελάσετε και θα την χαρούν και τα μικρά. Κορίτσια και αγόρια.
Director :Chris Miller
Writer : Charles Perrault, William Davies
Cast : Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis
90 min


Καλή Προβολή !