Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα.

Καλή Χρονιά ! Καλό Μήνα ! Ευτυχισμένο το 2012 ! Ότι επιθυμείτε !
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φαρίνα
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο μαλακό 
250 γρ. φρέσκο γάλα ή εβαπορέ αραιωμένο με νερό
4 αυγά
1 φακελάκι βανίλια ή 1 κάψουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Μετά τη βανίλια και το γάλα, χτυπώντας πάντα. Τελευταία τη φαρίνα αλλά σιγά-σιγά, μην γεμίσεις. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά σε μέτρια ταχύτητα.
     Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα. Εγώ, δεν χρειάστηκε γιατί πήρα χάρτινη μίας χρήσης. Καν'το κι εσύ, αν βαρέθηκες συνέχεια το ίδιο σχήμα. Τελοσπάντων. Ανακατεύουμε ελαφρά το μίγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα. Τυλίγουμε ένα φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε μέσα στη ζύμη.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου. Αν δεν είσαι σίγουρη αν είναι έτοιμη, θα έχει φουσκώσει και τότε μπήξε ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα ενώ ψήνεται και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμη. Α! Και μην ανοίξεις το φούρνο πριν τα 40-50 λεπτά, γιατί θα πέσει (το έχω πάθει).
    Όταν ψηθεί, άστην να κρυώσει και πασπάλισε την με άχνη ζάχαρη. Εγώ αντί να γράψω πάλι τη χρονιά, τη διακόσμησα απλά με ένα σχέδιο από παλιό στεφάνι πόρτας. Βάλε την φαντασία σου, του χρόνου που θα την φτιάξεις !
Άντε, Καλή Χρονιά.


Καλή Επιτυχία !