Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αρακάς.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. pummaro
1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
2-3 πατάτες
2 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκ. ή 1 κύβο σκόνη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο σωτάρουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και μετά από λίγο και τον αρακά. Ανακατεύουμε, με ξύλινη κουτάλα κατά προτίμηση.
    Προσθέτουμε τις πατάτες, χονδροκομμένες, το pummaro και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλυφθεί το φαγητό. Αφήνουμε να σιγοβράζει με το καπάκι όχι τελείως καλυμμένο, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να έχει πιει τα υγρά του το φαγητό.


Καλή Επιτυχία !