Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κουνουπίδι σκορδάτο φούρνου.

ΥΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
2 κουτ. γλ. δεντρολίβανο ή ρίγανη
1/5 κουτ. γλ. σκόρδο σκόνη ή 5 σκελίδες σκόρδο 
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του σκόρδου. Ανακατεύουμε προσεχτικά μην διαλυθεί το κουνουπίδι (αν είναι βρασμένο) και το ρίχνουμε σε ένα ταψί. 
     Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του. Καλό είναι να το γυρίζουμε πότε-πότε.
     Αν έχεις φρέσκο σκόρδο και όχι σκόνη, βάλτο στο ταψί 5-10 λεπτά μετά το ψήσιμο αλλιώς αν προτιμάς σκόνη σκόρδου, ρίχτην τα τελευταία 5'.
     Ότι πρέπει για κουνουπίδι που το έχεις βράσει την προηγούμενη μέρα, έχει περισσέψει και δεν ξέρεις τι να το κάνεις.


Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !