Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τοστ Τυριών στο Φούρνο

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (1 συσκευασία των 3, το καλύτερο)
160 ml γάλα εβαπορέ (μεσαίο μέγεθος)
5-6 φέτες ψωμί του τοστ
4 αυγά
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα σε ένα μπολ. Αραιώνουμε το γάλα εβαπορέ με λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στα αυγά. Τα χτυπάμε ελαφρά ώστε να ενωθεί το μίγμα. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού (που έχουμε αφαιρέσει κόρες) μέσα να ποτίσουν και τις απλώνουμε δίπλα-δίπλα σε βουτυρωμένο ταψί.
   Πάνω από τις φέτες ψωμιού ρίχνουμε τα τυριά και ότι άλλο θέλουμε πχ. μανιτάρια, ζαμπόν, γαλοπούλα (εγώ δεν είχα και δεν έβαλα τώρα)... Ρίχνουμε πιπέρι, όχι αλάτι και μοσχοκάρυδο εάν θέλουμε.
     Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200οC για μία ώρα περίπου, να κάνει κρούστα. 
Τρώγεται ζεστό.



Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !