Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κουραμπιέδες.

ΥΛΙΚΑ     (40-45 κομμάτια)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
1 φλ. (του καφέ) ούζο
1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
2 βανίλλιες




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Χτυπάμε με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα το λάδι με την ζάχαρη, να ασπρίσει. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο ούζο και το ρίχνουμε στο λάδι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. 
Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά. Μισό κιλό αλεύρι θα το πάρει σίγουρα. Θα γίνει μια μέτρια σφιχτή ζύμη που θα πλάθεται και δεν θα κολλάει στα χέρια. Ίσως, από κάποια στιγμή και μετά να χρειαστεί λίγο ζύμωμα.
Πλάθουμε σε μισοφέγγαρα ή ότι άλλο θέλουμε και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί (ή στρωμένο με λαδόκολλα).
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μισή ώρα, περίπου. Μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.


Καλή Επιτυχία και....Καλό Φάγωμα !