Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Crazy, Stupid, Love

              Ελληνικό τίτλο δεν γνωρίζω, (Σεπτέμβριος 2011, Ελλάδα).
  
    Ο Cal ζει μια στρωμένη ζωή, παντρεμένος με τον παιδικό του έρωτα, την Emily. Όταν όμως η γυναίκα του, ζητάει διαζύγιο ο Cal πνίγει τον πόνο του στα bar κι εκεί γνωρίζει τον Jacob. Ο Jacob θα τον βοηθήσει και θα του τονώσει την αυτοπεποίθηση, δείχνοντας του πως να την πέφτει στις γυναίκες. Η αγάπη, όμως, είναι τρελή και χαζή και oύτε ο Cal αλλά ούτε και ο Jacob δεν θα ξεφύγoυν από την τρέλα της.

    Είμαι σίγουρη, ότι οι γυναίκες θα τρέξουν να την δουν για ένα μόνο λόγο : Ryan Gosling. Ναι, παίζει και αυτός, στον ρόλο του από μηχανής θεός του Cal. Εγώ, όμως, επειδή δεν κόβω φλέβες γι΄αυτόν τον ηθοποιό, θα σου πω και άλλους λόγους για να την δεις.
    Η ταινία είναι μεν ρομαντική κωμωδία, αλλά έχει μέσα και το δράμα της. Δεν είναι η γλυκανάλατη ρομαντική ταινία που έχει το προβλεπόμενο τέλος. Όχι. Η ταινία έχει ένα τέλος που ίσως να το καταλάβεις αλλά αυτό θα είναι μόνο το ένα μέρος. Γιατί δεν αναλώνεται μόνο στην ιστορία του Cal, της Emily και του Jacob αλλά γύρω από αυτούς τους χαρακτήρες υπάρχουν ένα σωρό άλλοι που κάποιοι ίσως και να είναι "της διπλανής πόρτας". Οι ρόλοι στην ταινία αυτή, δεν είναι...πως να το πω...καρικατούρες...απλοί ρόλοι για να πούμε απλά ότι κάναμε ταινία. Όχι. Είναι ρόλοι βγαλμένοι από την ζωή. Είναι άτομα της διπλανής πόρτας με τους έρωτες και τα μίση τους. Γι' αυτό και κάποιους θα τους συμπαθήσεις (ίσως και να ταυτιστείς) και με κάποιους θα ξενερώσεις.
    Η ερμηνεία του Steve Carell πολύ καλή. Ο άνθρωπος είναι κατά βάσιν κωμικός ηθοποιός. Όμως, του πάει και το ελαφρύ δράμα. Αν το απαιτεί ο ρόλος μπορεί να βγάλει κατάθλιψη, μιζέρια, στενοχώρια. Παρόλα αυτά, όμως, δεν σου μαυρίζει την ψυχή. Τον συμπαθείς και τον συμπονάς. Και αυτό ένιωσε και ο Ryan Gosling, ως Jacob, και θέλησε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον χωρισμό του. Αφού, όμως, πρώτα τον άφησε να κλάψει τον χωρισμό του. Γιατί, μετά από κάθε χωρισμό, όλοι περνάμε την "μαύρη" φάση (με κλάμα ή χωρίς, σπίτι ή έξω) αλλά μετά με την βοήθεια των αγαπημένων μας προσώπων, ισιώνουμε, σκεφτόμαστε τι θέλουμε και το ξεπερνάμε ή δίνουμε άλλη μία ευκαιρία. Αυτό δείχνει και ο Jacob στον Cal. Τον βοηθάει να σκεφτεί τι θέλει. 
   Και έτσι, μέσα από πολλά απρόοπτα και ξεκαθαρίσματα, η ζωή τους στο τέλος μπαίνει σε μία σειρά.
Α! και μία πληροφορία. Ο Jacob, στο σπίτι του, θα φτιάξει ένα ποτό για να εντυπωσιάσει μια κοπέλα. Το ποτό αυτό, λέγεται ότι είναι το πρώτο Αμερικάνικο coctail που φτιάχτηκε και ονομάζεται "Old Fashioned". Έχει ζάχαρη με κάτι πικρό, σόδα, πάγο, ουίσκι και μία φέτα πορτοκάλι.

Directors : Glenn Ficarra, John Requa
Writer : Dan Fogelman
Cast : Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei, Kevin Bacon
118 min  

Καλή Προβολή !