Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Drag Me to Hell

Ή ελληνιστί, "Μέχρι την Κόλαση" ( Σεπτέμβριος 2009, Ελλάδα).

      Η Κριστίν Μπράουν είναι μια αφοσιωμένη τραπεζική υπάλληλος που ελπίζει να πάρει προαγωγή. Μια μέρα έρχεται στην τράπεζα που δουλεύει, μια ηλικιωμένη και της ζητάει δάνειο για να μην χάσει το σπίτι της. Παρακαλεί την Κριστίν να της το δώσει, όμως αυτή είναι ανένδοτη. Έτσι, η ηλικιωμένη φεύγει απογοητεύμενη αφού πρώτα την καταριέται.

   Παρασκευή και 13 σήμερα και τι καλύτερο από ένα θρίλερ. Το παραπάνω θρίλερ έχει κυκλοφορήσει σε dvd, οπότε νοίκιασε το, μάζεψε την παρέα σου και ετοιμαστείτε για ουρλιαχτά. Με το μαλακό, όμως, ε! Μην σας καλέσουν και την αστυνομία !
   Πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ. Ιδίως αν σου αρέσουν αυτά με τα πνεύματα, τις κατάρες ή τους εξορκισμούς. Τα εφέ με το μακιγιάζ πετυχημένα. 
Είναι μια ταινία που σε κρατάει γιατί έχει αγωνία και έχει και τα ξαφνικά της που θα σε κάνουν να πετάγεσαι. Πάνω που κυλάει ήρεμα, θα σου πετάξει κάτι και εσύ θα πεταχτείς όρθια.
  Από το σημείο που πάει η ηλικιωμένη στη τράπεζα και μετά είναι ενδιαφέρον η ταινία. Η πρωταγωνίστρια δεν δίνει σημασία στην κατάρα, όμως η κατάρα την ακολουθεί....Και η κατάρα, ακούει στο όνομα, Λάμια. (Θυμάσαι που λέγαν παλιά στα χωριά "Κοιμήσου αλλιώς θα σε φάει η Λάμια" και άλλα τέτοια που κάναν τα πιτσιρίκια "Παναγίτσες";). Ε! Την πρωταγωνίστρια την κυνηγάει η Λάμια επειδή δεν έδωσε ένα δάνειο, μήπως και πάρει την προαγωγή αφού η ηλικιωμένη δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. 
    Στον ρόλο της ηλικιωμένης η Lorna Raver που την έχουμε συνηθίσει σε "καθώς πρέπει" ρόλους, εδώ κάνει μια τσιγγάνα με απίστευτη επιτυχία (και μακιγιάζ) που τρομάζεις και μόνο που την βλέπεις.
 Αλλά και οι Alison Lohman και Justin Long που είναι συνήθως δευτεραγωνιστές, εδώ καταφέρνουν να "σηκώσουν" την ταινία μόνοι τους, χωρίς ένα ηχηρό όνομα και να σε εκπλήξουν ευχάριστα.
Α! Και όλα τα λεφτά είναι ο επίλογος-τέλος της ταινίας.

Director : Sam Raimi
Writers : Sam Raimi, Ivan Raimi
Cast : Alison Lohman, Lorna Raver, Justin Long
99 min

Καλή Προβολή !