Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Real Steel

                Ελληνικός τίτλος δεν έχει γίνει γνωστός (Δεκέμβριος 2011, Ελλάδα).
    
   Στο Ντιτρόιτ, στο άμεσο μέλλον, η πυγμαχία έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Γίνεται με ρομπότ. Ο Τσάρλι Κέντον προπονεί τέτοια ρομπότ. Όμως, χάνει τον ένα αγώνα μετά τον άλλο και από πάνω του "φορτώνεται" και ο ανήλικος γιος του. Ο μικρός, θα ανακαλύψει ένα νέο ρομπότ διαφορετικό από τα άλλα και θα προσπαθήσει να πείσει τον πατέρα του να το προπονήσουν.

  Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας (λίγο), για όλη την οικογένεια, για όλες τις ηλικίες. Θα την απολαύσουν πραγματικά οι μικροί μας φίλοι αλλά...και εμείς τα κορίτσια, ιδίως οι φαν του Hugh Jackman. Και τώρα που είπα "φαν", ένα κουτσομπολιό. Λοιπόν, οι φαν θα ξέρετε ότι ο Hugh Jackman είναι αριστερόχειρας. Ε! Στην τελική μάχη ο Jackman "χτυπάει" με το αριστερό ενώ την ίδια στιγμή ο Άτομ "χτυπάει" με το δεξί, αν και ο σκηνοθέτης προσπαθεί να το κρύβει !
   Η ταινία είναι ενδιαφέρον και σε κρατάει. Δεν την βαριέσαι. Κυλάει. 
Βασίζεται σε μια νουβέλα με τίτλο "Steel" και είδα ότι προετοιμαζόταν ένα χρόνο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα.
 Μου άρεσε πολύ ότι, ενώ εξελίσσεται στο μέλλον (έστω και κοντινό), δεν δίνει σημασία ο σκηνοθέτης σε αλλαγές τεράστιες. Δηλαδή δεν σου έχει αυτοκίνητα να πετάνε ή τα πάντα να γίνονται ηλεκτρονικά ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Όχι. Αν εξαιρέσεις τα τεράστια ρομπότ, νομίζεις πως η ταινία διαδραματίζεται τώρα. Και τα ρομπότ ο σκηνοθέτης τα έχει φτιάξει πολύ συμπαθητικά και καθόλου τρομακτικά. Απλά είναι τεράστια και εντυπωσιακά.
   Είναι η κλασσική Χολιγουντιανή ταινία που θα σε εντυπωσιάσει με τα εφέ της και θα φέρει τα λεφτά της μόνο και μόνο λόγω εντυπωσιασμού. Θα πας να την δεις για τα εφέ της αλλά θα σε κρατήσει με την πλοκή της. Βέβαια, η ταινία έχει και ένα...κλασσικό... τετριμμένο θέμα. Το θέμα του παιδιού που ενώ είναι κατά πολύ μικρότερο, θα δώσει μάθημα ζωής στο πατέρα του...σε κάποιον μεγαλύτερο. 
   Εν κατακλείδι. Θα δεις την ταινία και θα διασκεδάσεις με αποκορύφωμα, την τελευταία σκηνή. Την μάχη μεταξύ του Άτομ και του Δία. Και, θα δεις ποιος θα βγει πραγματικά, ο νικητής.
Α! Κάτι τελευταίο. Θα βγει sequel. Ανακοινώθηκε την Άνοιξη (νομίζω), με πιθανόν τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αναμένουμε.
Director : Shawn Levy
Writers : John Gatins, Dan Gilroy
Cast : Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly
127 min

Καλή Προβολή !