Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

All Good Things

Ή ελληνιστί "Μοιραία Σχέση", (Δεκέμβριος 2010, Ελλάδα).

    Η αληθινή ιστορία του David Marks που ερωτεύεται και παντρεύεται μία φοιτήτρια, την Κatie. Μόνο που κατά την διάρκεια του γάμου τους και συγκεκριμένα το 1982, η Katie εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

   Η ταινία είναι μια ιστορία αγάπης και μυστηρίου, εμπνευσμένη από μια αληθινή υπόθεση δολοφονίας στην Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του '80. Το σενάριο, μάλιστα, βασίζεται σε πρόσφατες ανακαλύψεις, γεγονότα και πρακτικά της δίκης. Αν και τα ονόματα στην ταινία είναι αλλαγμένα.
    Για εμένα, το να δημιουργηθεί μια ταινία που είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και υπαρκτά πρόσωπα, είναι δύσκολο εγχείρημα. Είναι δύσκολο να αποδώσεις αρκετά ικανοποιητικά σκηνοθεσία και ερμηνεία. Οπότε, εδώ με μπέρδεψε λίγο ο σκηνοθέτης. Ναι μεν, οι ερμηνείες του Ryan Gosling  και της Kirsten Dunst είναι καταπληκτικές και έχουν χημεία, η σκηνοθεσία δε, κάτι έχει. Σαν σύνολο, η ταινία δεν με τρέλανε. Με κράτησε αλλά....!
    Σε όλη τη διάρκεια του φιλμ, ο σκηνοθέτης μας βάζει μέσα στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών, από την αρχή που είναι τα μέλια σε κάθε σχέση μέχρι την κατάρρευση της και τα μυστικά που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, τότε που βγαίνουν οι αληθινοί χαρακτήρες. Όπως, επίσης, δημιουργεί ένα μυστήριο γύρω από τον David Marks και εσύ είσαι σίγουρος ότι κάτι τρέχει με αυτόν. Όμως, τελικά αυτό είναι μια φούσκα. Γιατί σου δημιουργεί ένα σκοτάδι γύρω από τον ήρωα αλλά είναι ημιτελές...Ασαφές, θα έλεγα καλύτερα. Πιστεύω, πως ο σκηνοθέτης άλλο σκεφτόταν να κάνει και άλλο του βγήκε στο τέλος. Ως προς την ατμόσφαιρα του έργου, εννοώ. Κι έτσι, αυτό που βλέπεις εσύ είναι μια αναπαράσταση ενός άλυτου εγκλήματος και προσωπικές υποθέσεις του σκηνοθέτη πάνω στην υπόθεση. 
Οπότε και να μην την δεις, δεν θα χάσεις και την "ταινιάρα".
Α! Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, αυτός που ο ρόλος του είναι βασισμένος στον David Marks, πήγαινε και παρακολουθούσε τα γυρίσματα !
Director : Andrew Jarecki
Writers : Marcus Hinchey, Marc Smerling
Cast : Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella
101 min

Καλή Προβολή !