Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τιραμισού χωρίς αυγά.

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε (1 συσκευασία)
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ.σουπ. κονιάκ
1 δόση καφέ εσπρέσο ή νεσκαφέ με νερό
2 βανίλιες
Κακάο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει. Μόλις αφρατέψει (γίνει σαντιγί δηλ.), προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα-σαντιγί.
     Παράλληλα φτιάχνουμε τον καφέ. Εγώ, επειδή δεν πίνω εσπρέσο, ανακάτεψα σε ένα φλιτζάνι μία κοφτή κουταλιά της σούπας νεσκαφέ με λίγο κρύο νερό να γίνει ομοιόμορφο και αυτό μετά το ανακάτεψα με το κονιάκ. Με το υγρό αυτό, ράντισα τα μισά σαβαγιάρ που είχα απλώσει σε ένα μεσαίο ταψί. Μπορείς βέβαια, να τα βουτάς μέσα ένα-ένα αλλά εγώ επειδή το έφτιαξα πρώτη φορά και φοβόμουν μην μου διαλυθούν, απλώς τα ράντισα. 
    Από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα. Μετά, τα υπόλοιπα σαβαγιάρ (φυσικά ραντισμένα) και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Για τελείωμα, με ένα κόσκινο πασπάλισε με το κακάο και βάλτο στο ψυγείο να πήξει. Σου προτείνω να το αφήσεις όλο το βράδυ, όπως έκανα και εγώ.

Καλή Επιτυχία !