Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Σαλάτα με Μαρούλι και Τόνο.

ΥΛΙΚΑ
1 μαρούλι
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 μέτρια τομάτα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
1/2 αβοκάντο (προαιρετικά)
1/2 αγγούρι (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Σε μια σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι, την τομάτα σε κυβάκια, το αβοκάντο και το αγγούρι, εάν θέλουμε. Αγγούρι εγώ, πάντως, δεν έβαλα.
   Στραγγίζουμε τον τόνο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τον κόβουμε με το πιρούνι. Τον ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά. Ανακατεύουμε ή μάλλον, αναδεύουμε.
    Σε ένα μπουκαλάκι νερού ή βαζάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ξύδι (κατά βούληση). Το κλείνουμε και το κουνάμε. Η σως μας είναι έτοιμη, όταν ομογενεοποιηθεί. Την περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα.
Αλατίζουμε και προαιρετικά, πιπέρι.
Μπορείς να ρίξεις μαγιονέζα, αν την προτιμάς από το ελαιόλαδο.
    Μία από τις αγαπημένες μου και εύκολες σαλάτες. Και πολυυυυύ νόστιμη ακόμα και για αυτούς που δεν είναι φαν του μαρουλιού (σαν και εμένα !).


Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !