Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Don't Be Afraid Of the Dark

            Ή ελληνιστί : "Μην φοβάσαι το σκοτάδι", (Οκτώβριος 2011, Ελλάδα).

    Ένα κοριτσάκι πάει να ζήσει για κάποιο διάστημα με τον πατέρα της και την κοπέλα του, στην έπαυλη που ανακαινίζουν. Όμως το μεγάλο σπίτι, κρύβει ένα μυστικό.


    Ένα θρίλερ με το κλασσικό στοιχειωμένο σπίτι. Εντάξει, δεν λέω. Είναι ενδιαφέρον και έχει μια κάποια αγωνία. Έχει υπέροχη ατμόσφαιρα αν και οι ερμηνείες των Guy Pearce και της Katie Holmes μου φάνηκαν λίγο χλιαρές. Η μικρή όμως, πολύ καλή. Σου μεταφέρει τα συναισθήματά της. Την περιέργεια, τον φόβο, την αγωνία και την ψυχρή σχέση που έχει με την μητριά της.
   Στην παραγωγή έχει βάλει το χεράκι του και ο Guillermo Del Toro και μπορώ να πω ότι φαίνεται η επιρροή του. Θυμίζει κάτι λίγο "Λαβύρινθο του Πάνα" και "Ορφανοτροφείο". Αν έχεις δει αυτές τις ταινίες σκέψου ότι είναι κάτι ενδιάμεσο. Καταφέρνει, όμως, να σου μεταφέρει την ατμόσφαιρα της ταινίας.
  Η ταινία αυτή είναι διασκευή μίας ταινίας του 1973 για την τηλεόραση. Δεν έχει τύχει να την δω, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Λογικά, όμως, η παλιά θα φαίνεται πιο ψεύτικη σε σχέση με την καινούργια ταινία. Τεσπα !
   Ας ξαναγυρίσουμε, όμως, στην καινούργια ταινία. Λοιπόν, στην ταινία αυτή, το μυστικό του σπιτιού είναι κάτι ξωτικά-τερατάκια. Εμένα, προσωπικά, μου φάνηκαν πολύ ψεύτικα αν και έχουν κάτι ξαφνικά, τα σκατούλια, που κάνουν το κεφάλι σου να πάει πιο πίσω.
    Και για να τελειώνουμε. Το θριλεράκι αυτό, θα το χαρακτήριζα χαλαρό και λίγο κλισέ. Κλισέ ως προς το στοιχείο του στοιχειωμένου σπιτιού. Έχει όλα όσα έχουν τέτοιες ταινίες όπως τις κρυφές πόρτες που είναι γεμάτες κρυμμένα μυστικά ή τις πόρτες που τρίζουν.
Α! Και μια λεπτομέρεια. Στο αεροπλάνο, πίσω από την Sally (Katie Holmes) κάθεται ο Guillermo Del Toro.
Director : Troy Nixey
Writers : Guillermo Del Toro, Matthew Robbins
Cast : Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison
99 min

Καλή  Προβολή !