Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Shelter

        Ή ελληνιστί  "Το Άσυλο", ( Ιούνιος 2011).

    Μία ψυχίατρος αναλαμβάνει έναν ασθενή που της συστήνει ο πατέρας της. Ο ασθενής όμως αυτός είναι διχασμένη προσωπικότητα και ίσως δολοφόνος.


    Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα και πολλές θετικές κριτικές για την ταινία. Και όχι μόνο αυτό. Η ταινία πιστεύω, πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν διαφημίστηκε και μόνο αν ενδιαφέρεσαι για ταινίες την μαθαίνεις. Εμένα, όμως, μου άρεσε.
   Δεν θα την χαρακτήριζα θρίλερ. Δεν ήταν ιδιαίτερα τρομακτική, αλλά σε κράταγε. Μυστηρίου, θα την έλεγα. Εντάξει, έχει τα κλισέ μιας τρομακτικής ταινίας όπως το τρίξιμο μιας πόρτας, περίεργους ήχους μες στο σκοτάδι και τέτοια. Έχει όμως, ωραία ατμόσφαιρα και δεν βαριέσαι.
   Βέβαια, την ταινία την "κρατάνε" απλά η Julianne Moore (ούτε κρύο ούτε ζέστη το παίξιμο της) και ο Jonathan Rhys Meyers. Οι υπόλοιποι ρόλοι είναι απλά, για να παίξουν τα θύματα. Ο Jonathan Rhys Meyers εξαιρετικός στον ρόλο του ασθενή με πολλαπλή προσωπικότητα αν και λίγο τρομακτικός όταν αλλάζει κάθε προσωπικότητα, με ένα γύρισμα του κεφαλιού. Θυμίζει κάτι από "Εξορκιστή".
    Και μιας και αναφέρθηκα σε "Εξορκιστή", η ταινία έχει και τα θρησκευτικά της στοιχεία. Μαγεία, ξόρκια, βουντού και τέτοια. Συν ότι η ταινία έχει το πρόσχημα της δυνατής πίστης που απλά κάνει την ταινία να προχωράει. Σαν να σου λέει "όσο και να πιστεύεις, κάτι θα σου τύχει" !
     Για να μην τα πολυλογώ, η ταινία σε κρατάει αλλά δεν σε τρομάζει.
Directors : Mans Marlind, Bjorn Stein 
Writer : Michael Cooney
Cast : Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers
112 min
    
Καλή Προβολή !