Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αντίο, Whitney Houston.


   Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μίας από τις σημαντικότερες φωνές των τελευταίων δεκαετιών. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου έφυγε από την ζωή η υπέροχη Whitney Houston, σε ηλικία 48 χρονών. 
  Η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της σουίτας του ξενοδοχείου Beverly Hilton Hotel στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ, οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη σουίτα της ήταν ο στιλίστας, η κομμώτριά της και δύο σωματοφύλακες ενώ είχαν ήδη ανησυχήσει, καθώς η διάσημη τραγουδίστρια βρισκόταν στο μπάνιο για πάνω από μία ώρα και έπρεπε να αρχίσουν την προετοιμασία για την εμφάνισή της στο pre-party του μουσικού παραγωγού Clive Davis για τα βραβεία Grammy. Οι συνεργάτες της άρχισαν να χτυπούν την πόρτα και όταν δεν πήραν καμία απάντηση, ζήτησαν από τη μοναδική γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσά τους, την κομμώτρια της τραγουδίστριας, να μπει μέσα και να δει τι είχε συμβεί. Εκείνη μπήκε στο μπάνιο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα άρχισε να ουρλιάζει ενώ αμέσως μπήκε ένας σωματοφύλακας μέσα και την έβγαλε από την μπανιέρα. 
Το κεφάλι της τραγουδίστριας ήταν μέσα στο νερό ενώ τα πόδια της έξω, δίνοντας την αίσθηση ότι είχε γλιστρήσει μέσα στο νερό. Το σώμα της, όπως αναφέρεται, ήταν παγωμένο, γι' αυτό και οι σωματοφύλακές της κάλεσαν βοήθεια, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η ασφάλεια του ξενοδοχείου.
    Η σωρός της άτυχης τραγουδίστριας μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Θα ανακοινωθούν σε τέσσερις εβδομάδες αφού θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο ιατροδικαστής πληροφόρησε την οικογένεια της άτυχης τραγουδίστριας ότι τελικά ο θάνατός της δεν είχε να κάνει καθόλου με πνιγμό καθώς το νερό στα πνευμόνια της ήταν ελάχιστο. Το τέλος ήρθε από ένα θανάσιμο κοκτέιλ υπνωτικών χαπιών (χάπια Xanax μαζί με άλλα συνταγογραφημένα φάρμακα) και αλκοόλ.
   Στο δωμάτιο έσπευσε και η 18χρονη κόρη της τραγουδίστριας, Bobbi Christina, η οποία κάποια στιγμή σε κατάσταση υστερίας, ξέσπασε αφού οι αρχές δεν της επέτρεπαν (λόγω των ερευνών) να μπει στο δωμάτιο για να δει το σώμα της μητέρας τηςΣύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της διάσημης τραγουδίστριας μην αντέχοντας τον χαμό της μητέρας της κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ηρεμιστικών χαπιών. Ταλαιπωρημένη και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο μετά το θάνατο της μητέρας της. Ενώ το συγγενικό της περιβάλλον φοβάται για την ζωή της και υποστηρίζουν ότι πρέπει άμεσα να τεθεί υπό ψυχολογική υποστήριξη. Ο πατέρας της, Bobby Brown, και πρώην σύζυγος της Whitney ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες του, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην κόρη τους. Εν τω μεταξύ ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του στο Αμερικανικό περιοδικό People δήλωσε : "Είμαι βαθιά συγκλονισμένος για την απώλεια της πρώην συζύγου μου, Whitney Houston", ενώ πρόσθεσε: "Προς το παρόν, σας ζητώ σεβασμό για την ιδιωτική μας ζωή, ειδικότερα για την κόρη μας, Bobbi Christina. Σας ευχαριστώ για τα συλλυπητήρια που δέχεται η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή μας".

    Την ώρα που η πρώην σύζυγός του άφηνε την τελευταία της πνοή, ο Bobby Brown εμφανιζόταν σε συναυλία στο Μισισίπι, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ ξέσπασε από μικροφώνου: "Whitney, σε αγαπώ!".
     Η ανακοίνωση του θανάτου της 48χρονης τραγουδίστριας σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα και οι καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στην απονομή των φετινών βραβείων Grammy (όπου σάρωσε η Adele κερδίζοντας και τα έξι βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια) εξέφρασαν την θλίψη τους για το γεγονός, καθώς περνούσαν από το κόκκινο χαλί
   Η Whitney Houston, τις μέρες πριν από τον θάνατό της έκανε εντατικές πρόβες για τα μουσικά βραβεία, καθώς επρόκειτο να κάνει την επανεμφάνισή της σε αυτά τραγουδώντας πάνω στη σκηνή. Η βραδιά της απονομής επισκιάστηκε από τον θάνατό της ενώ προβλήθηκε στην σκηνή ένα βίντεο αφιερωμένο στην μνήμη της και αμέσως μετά η Jennifer Hudson, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί μαζί της, «έκλεψε την παράσταση» ερμηνεύοντας το «I will always love you» αποσπώντας ένα πολύ δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό που βρισκόταν στην αίθουσα. «Σ’ αγαπώ, Whitney» είπε η ίδια στο τέλος της ερμηνείας της.
   Τελειώνοντας, να προσθέσω ότι, ο πρώτος δίσκος της βραβευμένης με έξι Grammy τραγουδίστριας, είχε τίτλο το ονοματεπώνυμό της και κυκλοφόρησε το 1985 ενώ έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της, όμως, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας “The Bodyguard” που περιέχει το τραγούδι “I Will Always Love You” το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Houston και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.
    Τέλη καλοκαιριού θα βγει στις αίθουσες η ταινία "Sparkle", όπου η 48χρονη ερμηνεύτρια θα έκανε το κινηματογραφικό της comeback ύστερα από 15 χρόνια απουσίας από την μεγάλη οθόνη.