Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πατάτες Σούπα.

ΥΛΙΚΑ
2 πατάτες
2 καρότα
1 τομάτα ή 1 μικρή κονσέρβα τοματάκια κον-κασέ
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Λεμόνι
Άνηθο ή ρίγανη ψιλοκ/να
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, λίγο πριν την μέση και το αφήνουμε να βράσει. Όσο βράζει κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα και την τομάτα. Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
   Το βράζουμε με μισοσκεπασμένο καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε που και που.
   Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το μυρωδικό που θέλουμε.
 Σερβίρουμε ζεστό με λεμόνι και πιπέρι.
   Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μανιτάρια ή πράσο καθώς και κύβο κνορ αν σου αρέσει.


Καλή Επιτυχία !