Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Σπανακόρυζο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1/2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κρεμμυδιού
1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
1 ματσάκι άνηθο (μικρό)
Αλάτι
Πιπέρι 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά ματσάκια. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι με τον ψιλοκομμένο άνηθο και  τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 6 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20' σε μέτρια φωτιά. 
    Μετά, ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για κανά τέταρτο. Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε μισή ώρα το σπανακόρυζο να κρυώσει. Σερβίρουμε με λεμόνι. Θα  του δώσει γεύση και θα απορροφηθεί ο σίδηρος από τον οργανισμό σου πιο εύκολα.


Καλή Επιτυχία !