Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα", Jeffrey Kinney

εκδ. Ψυχογιός
       
      ια μέρα θα γίνω διάσημος, αλλά για την ώρα είμαι ακόμη στο γυμνάσιο μαζί με ένα μάτσο βλαμμένους." 

     Αυτή είναι μία φράση από τον πρωταγωνιστή αυτών των κωμικών βιβλίων, τον Γκρεγκ Χέφλι. Το να είσαι μικρός είναι φρίκη ώρες ώρες. Και κανένας δεν το γνωρίζει καλύτερα από τον Γκρεγκ που βρίσκεται ξαφνικά στο γυμνάσιο, όπου μικροκαμωμένα πιτσιρίκια μοιράζονται τους διαδρόμους του σχολείου με μαντραχαλάδες, οι οποίοι έχουν κιόλας αρχίσει να ξυρίζονται.
   Το ξέρω ! Λίγο περίεργο αυτό το βιβλίο για αυτή την στήλη αλλά ή αλήθεια είναι, ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχω διαβάσει τίποτα άλλο για να ποστάρω εδώ. Έπεσε στα χέρια μου το 6ο βιβλίο της σειράς και έφαγα κόλλημα. Έτσι, βρήκα και τα υπόλοιπα 5 και...κόλλησα !
   Τα βιβλία είναι πραγματικά απολαυστικά ! Απίστευτα διασκεδαστικά. Έχουν πολύ γέλιο. Και μην περιμένεις ότι θα βλέπεις την φράση "Αγαπητό μου ημερολόγιο" και τέτοια. Όχι. Ο Γκρέγκ γράφει ωμά, ειλικρινά και με απίστευτο χιούμορ.
   Υπάρχουν 6 βιβλία, τουλάχιστον στην Ελλάδα, και το καθένα αφηγείται μία διαφορετική ιστορία-ανησυχία-πρόβλημα του Γκρεγκούλι ! Ναι, έτσι άρχισα να τον λέω μετά το πρώτο βιβλίο. Γιατί είναι γλυκός, αστείος και απρόβλεπτος. Αυτό που λέει ο μικρός ότι θα κάνει και τελικά κάνει...ε! καμία σχέση ! Ώπα, μην τον λέω μικρό, γιατί θυμώνει. Τελοσπά ! Τα βιβλία δεν παίζονται και τα συστήνω σε μικρούς και μεγάλους, αγόρια και κορίτσια. 
Πίστεψε με ! Θα τα διαβάζεις και θα πέφτεις κάτω από τα γέλια (πρόσεχε, μην σε πονέσουν τα πλευρά σου από τα γέλια !).


Καλή Ανάγνωση !