Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

This Means War

 Ή ελληνιστί  "Αυτό θα πει πόλεμος", (Φεβρουάριος 2012, Ελλάδα).

    Δύο φίλοι και μυστικοί πράκτορες της CIA ανακαλύπτουν ότι έχουν ερωτευτεί την ίδια γυναίκα. Και τότε αρχίζει ο πόλεμος για τον καλύτερο.

   Πολύ διασκεδαστική ταινία. Με καλές και αστείες ατάκες και σε κράταγε να την δεις. Κοριτσίστικη ταινία, κυρίως αλλά παρακολουθείται ευχάριστα και από τους δυο.
   Έχει ενδιαφέρον η ταινία. Σε καίει να δεις τι θα γίνει και ποιον θα διαλέξει τελικά η πρωταγωνίστρια. Και μέχρι την τελευταία σκηνή (προτελευταία, μάλλον) δεν καταλαβαίνεις ποιον θα προτιμήσει. Δεν σου αφήνει καμία υπόνοια ο σκηνοθέτης. Μου άρεσε που ο Chris Pine και ο Tom Hardy, όταν ανακαλύπτουν ότι μιλούν για την ίδια κοπέλα κάνουν συμφωνία να μην "προχωρήσει" το θέμα (ξέρεις τι εννοώ!) αλλά παρόλα αυτά ξεσπάει μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα κερδίσει. Και μάλιστα, όντας και οι δύο μυστικοί πράκτορες χρησιμοποιούν, κρυφά, κάθε δυνατό μέσο της CIA για να κατασκοπεύσουν την κοπέλα ώστε να μάθουν τα πάντα γι'αυτήν και να τις προσφέρουν ότι δεν έχει. Και βέβαια κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλον και σαμποτάρουν ο καθένας τον άλλον.
   Είναι μια ταινία με δράση, γέλιο και το απαραίτητο ρομάντζο. Φυσικά, υπάρχει και ο κακός της ιστορίας, για να μην ξεχνάμε ότι οι δύο φίλοι πρωταγωνιστές εκτός από το να σαμποτάρουν ο ένας τον άλλον, έχουν και δουλειά να κάνουν. Έναν κακό που με αυτόν θα αρχίσει η ταινία και με αυτόν θα τελειώσει. Στην μέση της ταινίας δεν αναφέρεται και ιδιαίτερα.
   Υπάρχει χημεία μεταξύ Chris Pine και Tom Hardy αλλά δεν βρήκα χημεία αυτών των δύο με την Reese Witherspoon. Η χημεία του ρομάντζου δεν υπήρχε. Υπήρχε, απλά, η χημεία των φίλων !
    Μπορεί οι δύο φίλοι να χρησιμοποιούν κάθε πανάκριβο και εξελιγμένο ηλεκτρονικό μέσο και τις υψηλές τους γνωριμίες για να κατασκοπεύσουν το ερωτικό αντικείμενο του πολέμου τους, όμως θα έχει αποτέλεσμα ; Και όλα αυτά φυσικά, χωρίς η κοπέλα να ξέρει τι ακριβώς επαγγέλλονται οι δύο άντρες που βγαίνει παράλληλα και δυσκολεύεται να διαλέξει. Και ποιον θα διαλέξει τελικά ; Τον γυναικά με τα υπέροχα μάτια και τα μικρά χέρια ή τον ευαίσθητο και ήρεμο πατέρα ενός αγοριού ;
Δεσ' την για να δεις ποιον ! Και αμφιβάλλω αν θα το καταλάβεις νωρίτερα από όταν το δείξει!

Director : McG
Writers : Timothy Dowling, Simon Kinberg
Cast : Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy
97 min

Καλή Προβολή !