Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

The Woman in Black

       Ή ελληνιστί  "Η Γυναίκα με τα Μαύρα", (Φεβρουάριος 2012, Ελλάδα).

    Ένας νεαρός δικηγόρος ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο χωριό για να διευθετήσει την κληρονομιά μιας πρόσφατα θανούσας ξεπεσμένης αριστοκράτισσας.

 Ανυπομονούσα να την δω την ταινία. Ανυπομονούσα για δύο κυρίως λόγους. Λατρεύω τα ψυχολογικά θρίλερ και η πλοκή αυτού μου φάνηκε ενδιαφέρον και ο άλλος λόγος είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Daniel Radcliffe ! Ο γνωστός σε όλους μας, Χάρι Πότερ. Με έκαιγε πολύ να τον δω να παίζει κάτι άλλο εκτός από τον μικρό μάγο με τα στρογγυλά γυαλάκια του.
   Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Susan Hill και έχει ότι κλισέ τρομαχτικό βλέπεις σε τέτοιο είδους θρίλερ. Τις πόρτες που τρίζουν, ένα στοιχειωμένο σπίτι, περίεργους και ξαφνικούς ήχους, σκιές ή πάγωμα της κάμερας στις ανατριχιαστικές πορσελάνινες κούκλες. Καταφέρνει όμως, να σε κρατήσει στην τσίτα η ταινία. Σε τρομάζει και έχει απότομες σκηνές. Σε τρομάζει μεν, αλλά δεν είναι και η ταινία που θα χάσεις τον ύπνο σου μετά. Είναι απλά ένα θριλεράκι για να περάσεις την ώρα σου.
  Ο Daniel Radcliffe ξεφεύγοντας από το alter ego του, τον Χάρι Πότερ, καταφέρνει να κάνει μια καλή ερμηνεία προσπαθώντας να μας κάνει να ξεχάσουμε το ρόλο που τον έκανε διάσημο αν και μου φάνηκε απλός/λίγος γι'αυτό το ρόλο. Προσπάθησε, όμως.
   Η φωτογραφία είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Τα τοπία, τα πλάνα, τα σκηνικά, η γενικά απόκοσμη κι απειλητική ατμόσφαιρα, η μουσική υπόκρουση, είναι όλα πρώτης ποιότητας. Συνδυασμένα όλα μαζί  επιτυγχάνουν μια υπέροχη καλλιτεχνική αισθητική και δημιουργούν ένα σκοτεινό περιβάλλον. Μια ταινία με υπέροχη ατμόσφαιρα που σε βάζει στο κλίμα.
   Γενικά, η ταινία βλέπεται ευχάριστα και τρομάζεις. Απλά, δεν σου μένει. Ίσως, λίγο πιο δυνατή να ήταν καλύτερη γιατί έχει ωραία πλοκή. Α! Και το τέλος της, δεν μου άρεσε καθόλου. Περιμένεις ένα τρανταχτό φινάλε και σου δίνει αυτό...τελοσπά !
Α! Και ένα κουτσομπολιό. Τον γιο του Radcliffe στην ταινία τον παίζει το αληθινό του βαφτιστήρι.
Director : James Watkins
Writers : Susan Hill, Jane Goldman
Cast : Daniel Radcliffe, Ciaran Hinds
95 min

Καλή Προβολή !