Κυριακή 22 Απριλίου 2012

6 Μαρινάδες για Χοιρινές Μπριζόλες.

     Για σήμερα θα σας δώσω 6 διαφορετικές μαρινάδες, για χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση) που βρήκα στο site dietup.com. Τις έχω δοκιμάσει όλες αλλά οι αγαπημένες μου είναι η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη και η τελευταία. Η δικιά σας ;

Μαρινάδα #1
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού

Μαρινάδα #2
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μαρινάδα #3
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
½ φλιτζάνι σόγια σος
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Μαρινάδα #4
2 φλιτζάνια μπύρα
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Μαρινάδα #5
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
½ λίτρο μπράντι (κονιάκ)
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλάκια θυμάρι

Μαρινάδα #6
3-4 κλαδάκια βασιλικό φρέσκο
3-4 κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό
3-4 φύλλα δυόσμου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Ανακατεύουμε τα υλικά κάθε μαρινάδας πολύ καλά, να ενωθούν υλικά και αρώματα, σε ένα μεγάλο τάπερ και μετά βάζουμε μέσα και τις (ωμές) μπριζόλες μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Κάθε τόσο ανακινούμε το τάπερ, ώστε να πηγαίνει η μαρινάδα σε όλο το κρέας.

Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη !