Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Εύκολα Πασχαλινά Κουλουράκια (χωρίς αμμωνία)

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

70 ml γάλα
1 κούπα ζάχαρη άχνη

1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
1 αυγό + 1 αυγό για το άλειμμα

2 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

   Καταρχήν, βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο και τα αυγά, για τουλάχιστον μισή ώρα.  Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο, να λιώσει (μην καίει). Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά (και το λιωμένο βούτυρο).  
   Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το δεύτερο αυγό και τα αλείφουμε με αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου. Μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα, να έχουμε !