Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

The Darkest Hour

  Ή ελληνιστί : "Η Πιο Σκοτεινή Ώρα", (Ιανουάριος 2012, Ελλάδα)


   Μετά από μια ανεξήγητη παγκόσμια καταστροφή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε όλα τα μέρη του κόσμου. 4-5 νέα παιδιά, που έχουν επισκεφθεί τη Μόσχα, βρίσκονται παγιδευμένα στην πόλη. Το πραγματικό χάος ξεκινά, όταν μια άγνωστη δύναμη αρχίζει να καταδιώκει τον ανθρώπινο πληθυσμό.

  Επιστημονικής φαντασίας, η ταινία. Από τις απλές, όμως. Ναι, έχει εφέ αλλά είναι...απλή. Τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν λέω. Βλέπεται. Απλά, δεν είναι και η ταινιάρα που θα σε καθηλώσει. Δεν θα σε κάνει να βαρεθείς αλλά δεν σε έχει και στην τσίτα.
   Γυρισμένη εξ' ολοκλήρου στη Μόσχα. Στη Μόσχα, όμως, την τουριστική. Την καλή και γνωστή της πλευρά. Γι΄αυτό και μου φάνηκε στην αρχή σαν τουριστική διαφήμιση.
  Οι πρωταγωνιστές, είναι σχετικά άγνωστοι, οπότε σίγουρα δεν θα τρέξεις για τον ηθοποιό της ταινίας. Αν και οι ερμηνείες τους είναι, σχετικά καλές.
  Είχε και κάποια κενά, η ταινία, όπως όταν όλοι χορεύουν και ξαφνικά τους βλέπεις όλους έξω να κοιτάνε τον εντυπωσιακό κατά τ' άλλα, ουρανό. Επίσης, μου φάνηκε κάπως ότι οι άνθρωποι γίνονται στάχτη ή ότι το λεωφορείο στο τέλος μετά από μία μικρή αλλά τρελή πορεία καταλήγει ακριβώς εκεί που θέλουν οι πρωταγωνιστές.
  Εντάξει. Τα εφέ ήταν εντυπωσιακά. Και λογικό, για μια ταινία που βασίζεται περισσότερο σε αυτά παρά στους ηθοποιούς. Ενδιαφέρον η σκηνή με την άδεια Κόκκινη Πλατεία ή στο εμπορικό κέντρο.
  Αν αποφασίσεις να την δεις, πιστεύω θα σε διασκεδάσει.
Director : Chris Gorak
Writers : Jon Spaihts, Leslie Bohem
Cast : Emile Hirsch, Max Minghella, Olivia Thirlby, Rachael Taylor
89 min

Καλή Προβολή !