Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Man On A Ledge

Ή ελληνιστί : "Στενά Περιθώρια", (Ιανουάριος 2012, Ελλάδα).

   Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκη ζητάει δωμάτιο ένας άντρας με κουστούμι. Αφού παίρνει το γεύμα του, βγαίνει ήρεμος στο εξωτερικό περβάζι (ledge) και στέκεται έτοιμος να αυτοκτονήσει. Αμέσως ειδοποιείται η αστυνομία αλλά αυτός ζητάει μία συγκεκριμένη αστυνομικό για τη διαπραγμάτευση, που και αυτή, όμως, δεν περνά και τις καλύτερες μέρες τις

  Καταρχήν να σου πω ότι η έκφραση “Man on a ledge” είναι μια ειδική έκφραση που χρησιμοποιείται στην αστυνομική ορολογία, για να υποδείξει τους ανθρώπους που ανεβαίνουν σε ψηλά κτίρια διατεθειμένοι να πηδήξουν στο κενό, σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας Λορέντζο ντι Μποναβεντούρα.
Και αυτό ακριβώς νομίζεις ότι βλέπεις και ότι θα δεις. Έναν τύπο που είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει. Αυτό νομίζουν και όλοι οι περίεργοι που μαζεύονται κάτω και μερικοί τον προτρέπουν να πηδήξει. Αυτό νομίζουν και οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Γιατί ο Nick Cassidy δεν έχει σκοπό να αυτοκτονήσει αλλά όλο αυτό είναι ένα προπέτασμα καπνού για ένα μεγαλύτερο σχέδιο που γίνεται παράλληλα με την υποτιθέμενη αυτοκτονία του.
   Εντάξει ! Δεν θα πα άλλα γιατί δεν θέλω να στο χαλάσω.
Η ταινία είναι μια περιπέτεια/θρίλερ με έντονους ρυθμούς. Έχει ένταση, δράση, πολλές ανατροπές και περίεργες εξελίξεις. Σε κρατάει στην τσίτα μέχρι το τέλος. Αν και κινείται στο γνωστό στυλάκι "αθώος που τιμωρήθηκε άδικα και προσπαθεί να το αποδείξει", αξίζει γιατί κρύβει εκπλήξεις.
Α! Και λίγες κουτσομπολίστικες λεπτομέρειες. Τα γυρίσματα από την φυλακή είναι από την πραγματική φυλακή Sing Sing όπως και το The Roosevelt Hotel είναι το αληθινό ξενοδοχείο. Επίσης, ο πρωταγωνιστής (Sam Worthington) ανέβηκε στα αλήθεια στο περβάζι των 5 εκατοστών σε 60 μέτρα ύψος για να ερμηνεύσει το ρόλο του, πράγμα δύσκολο αφού πάσχει από ακροφοβία. Όπως καταλαβαίνεις η ταραχή του, είναι αληθινή σε αρκετά σημεία στην ταινία.
Director : Asger Leth
Writer : Pablo F. Fenjves
Cast : Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Ed Harris, Edward Burns
102 min

Καλή Προβολή !