Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μπισκότα Με Κομμάτια Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
330 γρ. σταγόνες σοκολάτας
250 γρ. αλεύρι200 γρ. καστανή ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. λευκή ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1-2 βανίλιες
1 ολόκληρο αυγό
1 κρόκος αυγού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ αναμειγνύουμε καλά το λιωμένο βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αυγό και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
   Ρίχνουμε και τα κοσκινισμένα υλικά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. 

   Παίρνουμε κουταλιές της σούπας και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενό ανάμεσα τους, γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες να φρυγανιστούν ελαφρά.




Καλή Επιτυχία !