Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γλυκό με Κρέμα και Μπισκότα


ΥΛΙΚΑ
750 ml κρέμα γάλακτος
5-6 κουταλιές μερέντα
3 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου κακάο, στιγμής
3 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Χτυπάμε στο μίξερ για 5'-10' τα 500 ml κρέμα γάλακτος, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε τα φακελάκια βανίλιας και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
   Σε ένα pyrex στρώνουμε μπισκότα και αδειάζουμε την μισή κρέμα επάνω. Συνεχίζουμε με μία ακόμα στρώση μπισκότα και κρέμα. Στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα.
   Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την μερέντα.
Μόλις γίνει ομοιόμορφη η κρέμα την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
   Το αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ) να πήξει.


Καλή Επιτυχία !