Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μαυρομάτικα Φασόλια με Σπανάκι

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό σπανάκι (καλά πλυμένο αν είναι φρέσκο)
1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
2 τομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Καταρχήν, από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν όλο το βράδυ. Το μεσημέρι τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα βράζουμε σε αρκετό νερό και τα στραγγίζουμε.

    Μαραίνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια κατσαρόλα με λάδι. Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το ψιλό ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να μισοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε και τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τα  στραγγισμένα φασόλια, και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή πάντα φωτιά.
     Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.