Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Μετά την Καταιγίδα", Ευαγγελία Ευσταθίου

εκδ. Α.Α. Λιβάνη

   Η άσημη ηθοποιός Ρέα Γαλάνη καλείται να παίξει τον δυσκολότερο ρόλο της καριέρας της υποδυόμενη για ένα διάστημα κάποια που της μοιάζει εκπληκτικά. Μέσα σε λίγες μέρες καταφθάνει στην Ύδρα ως Μάγδα Κέλερ με σκοπό να γοητεύσει και να οδηγήσει σε γάμο τον πρώην σύζυγο της σωσίας της....Εκτός όμως από τον φαινομενικά ερωτευμένο πρώην σύζυγο, η Ρέα έχει να αντιμετωπίσει και τον Μαρτίνο Λιβέρη. Και μέσα σε αυτό το τρίγωνο-τετράγωνο υπάρχει και  ένας κρυμμένος θησαυρός ανοιχτά των Οινουσσών, συνδεδεμένος με βαριά κατάρα...

  Αυτά περίπου υπάρχουν στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα. Αντιπάθεια, οργή, αγάπη, εκδίκηση, πάθος, χαρά, λύπη, ελπίδα...είναι μερικά από τα συναισθήματα 
που θα νιώσεις διαβάζοντας το. Για άλλη μια φορά η πένα της κας Ευσταθίου, δεν με απογοήτευσε.
   Ένα βιβλίο πλούσιο σε συναισθήματα (όπως είπα) και εικόνες. Από τα στενοσόκακα της Ύδρας, στο μικρό νησί των Οινουσσών και στον μακρινό, κρύο Καναδά. 
  Η ιστορία εξελίσσεται σαν σίριαλ. Η Ρέα, μια απλή καθημερινή κοπέλα παίρνει την θέση μίας εγωίστρια και εγωπαθούς κοπέλας που της μοιάζει απίστευτα, με σκοπό να γοητεύσει ξανά τον πρώην σύζυγο της σωσίας της. Της φαίνεται πολύ απλό. Έλα, όμως που δεν είναι. Γιατί εκτός ότι την σωσία της, την γοητευτική Μάγδα Κέλερ, την μισούν όλοι, έρχεται αντιμέτωπη με τον Μαρτίνο που η  δεσποινίς Κέλερ είχε προδώσει άσχημα. Συν ότι υπάρχει ένα ναυάγιο με βαριά κατάρα και θανάσιμο εχθρό "που περιμένει το λάθος βήμα". Ενδιαφέρον δεν ακούγεται ; Μια προδοσία, μια αγάπη και ένα χαμένο κυνήγι θησαυρού. Α! Και ένα κρυμμένο μυστικό που περιμένει να φανερωθεί στο τέλος (αν και ίσως το υποψιαστείς λίγο στην αρχή)!
   Οι χαρακτήρες του; Ιδιαίτεροι, παραδοσιακοί και τόσο γνώριμοι ! Μίσησα την Μάγδα Κέλερ, συμπάθησα την Ελένη, την Αλίκη και την Ρέα. Αν και η τελευταία μου την έσπασε λίγο που όλο έκλαιγε και χτύπαγε συνέχεια. Αλλά θα μου πεις, αν δεν έκλαιγε και χτύπαγε πως θα την παρηγορούσε ο..... Ποιος; Ε! Αυτό θα σε αφήσω να το ανακαλύψεις διαβάζοντας αυτό το  ενδιαφέρον, καλογραμμένο και χωρίς περιττά, βιβλίο (651 σελ.).

Καλή Ανάγνωση !