Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μοσχαρίσιο Συκώτι με Κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ  (6 άτομα)
800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
750 γρ. κρεμμύδια ψιλοκ/να
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκ/νο
75 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Ζεσταίνουμε τα 2/3 από το βούτυρο μαζί με το λάδι σε τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώνουμε, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα πιάτο στην άκρη.

  Ζεσταίνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Μόλιs αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε το συκώτι και το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  Τέλος, ξανασβήνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά και τα ανακατεύουμε, για να δέσουν με τους ζωμούς από το συκώτι. Μόλις κάψουν, τα βγάζουμε.
  Παράλληλα σε μια πιατέλα τοποθετούμε το συκώτι, από πάνω τα κρεμμύδια που έχουν κάψει και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !